Wat is Sea moss?

Sea moss is een van de meest voedzame superfoods die bestaat! Ook wel bekend als Irish moss. Een zeewier die groeit langs de rotsachtige delen van de oceaan. Het zeewier is zacht, doet kraakbeenachtig aan en heeft een kleur die varieert van groengeel tot rood tot zelfs donkerpaars of paarsbruin.

Sea moss  heeft fantastische eigenschappen, het bevat namelijk 15 van de 18 essentiële  mineralen die we als mens nodig hebben. Zoals grote hoeveelheden calcium, jodium, zwavel, kalium en ook magnesium, ijzer, broom, mangaan, fosfor, selenium, zink en pectine.

Voordelen van Sea moss:

Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van Irish moss en onze gezondheid. Deze superfood zou, door de enorm hoge voedingswaarde, een goede bescherming bieden tegen een tal van klachten en chronische ziektebeelden zoals blaasontsteking, problemen aan de urineweg, verkoudheid, bronchitis, astma, slechte adem, verstopping, chronische diarree, spastische darm, zwaarlijvigheid, nierstoornissen, hartkwalen en maagzweren.

Het zou de bloedsuiker reguleren en balanceren, en daarmee positief werken voor diabetici. Het verbetert de stofwisseling en helpt het bindweefsel, haar, huid en nagels te versterken. Vandaar dat Irish moss ook steeds meer gebruikt wordt in cosmetica, en dan vooral dankzij de antiverouderende eigenschappen.

Uit onderzoek (2012) van het Teagasc Food Research Centre bleek dat zeewier, waaronder Irish moss, helpt om hoge bloeddruk te voorkomen evenals hart- en vaatziekten. Dit door de ontdekking van een peptide in zeewier dat renine remt. Uit eerder onderzoek van de wetenschappers van dit centrum bleek al dat zeewier, waaronder Irish moss, kan helpen om de bloeddruk te verlagen, zelfs met dezelfde sterkte als sommige voorgeschreven medicijnen. Daarnaast bleek dat Irish moss kan helpen om overgewicht tegen te gaan.

 

Dr. Sebi says – “Irish Moss contains 92 of the 102 minerals that our bodies need, along with vitamin A, B, C, D, E and K”
× Hoe kunnen wij u helpen?